A csöpögő csapok és a megemelkedett vízszámla

Valljuk be, nem mindig figyeljük meg alaposan, amikor elzárunk egy csapot, hogy az sikeres volt-e vagy sem, inkább megyünk tovább az aktuális dolgainkat intézni. Emiatt rengeteg ügyfelem fordult már hozzám azzal a problémával, hogy hirtelen megnőtt a vízszámlája, s csak most látja, hogy csöpög a csap, de nem olyan nagy mértékben így biztos nem ez okozza a bajt. Pedig sok kicsi sokra megy.

Emiatt szeretem felhívni az ügyfeleim figyelmét arra, hogy mindig győződjenek meg arról, hogy tökéletesen sikerült-e elzárni a csapot, hiszen a legapróbb működési eltérések is hosszútávon nagy költséggel járó munkálatokat eredményeznek, így minél hamarabb értesít engem a hiba meglétéről, annál nagyobb a valószínűsége, hogy kisebb költséggel lehet majd megoldani a problémát.

A csöpögő csap jelensége több okból kifolyólag is kialakulhat, melynek az egyik legegyszerűbb orvoslása a tömítőgyűrű cseréje. Ha a tömítő gyűrű megkeményedik, akkor már nem fogja tudni ellátni a szelep megfelelő lezárását, így a kis réseken elkezdhet kiszivárogni a víz, mely lehet, hogy csak apró cseppek formájában jelenik meg, de ha ez minden nap, s minden éjszaka így van, az bizony liter szám befolyásolhatja a vízszámlát.

Akkor is csöpöghet egy csap, ha az már annyira régi, hogy teljesen körbeveszi belülről a vízkő, így az alkatrészek nem tudnak olyan tökéletesen illeszkedni már, hiszen a vízkövesedés ezt megakadályozza. Ebben az esetben elég egy alapos vízkőoldás, mely könnyen le tudja oldani a belső vezetékekről a megkeményedett lerakódásokat, hogy a víz újra tudjon szabadon áramlani.

Sajnos találkoztam olyan esetekkel is, amikor a csöpögő csap jelenségét olyannyira régi, a falban található csövek megkárosodása okozta, hogy sokkal nagyobb munkálatokra volt szükség ahhoz, hogy ezt az egyszerűnek tűnő problémát meg tudjam oldani.

Természetesen a már egy évtizedes szakmai tapasztalatomnak köszönhetően könnyedén meg tudok oldani minden vízszereléssel kapcsolatos problémát, így forduljon hozzám bizalommal, ha gondja akad a vízvezetékekkel, nem működnek megfelelően a csapok, vagy épp folyamatosan csöpögnek.

Ujlaky Péter
vízszerelő, fűtésszerelő

Üdvözlöm a honlapomon, Ujlaky Péter vagyok, 33 éves víz- és víz alapú fűtésszerelő, illetve duguláselhárító. Központi fűtés- és vízszerelő szakképesítésemet 2008-ban szereztem, először két évet itthon dolgoztam, majd további tapasztalatok megszerzése céljából egy évet Németországban is töltöttem.

TOVÁBB  

Üzenjen nekem!

Ha vízszereléssel, fűtésszereléssel vagy duguláselhárítással kapcsolatban szeretne segítséget kérni, töltse ki ezt az űrlapot, és rövidesen válaszolni fogok. Várom üzenetét!

    Nyitvatartás

    H-P: 07.00-19.00-ig

    Szombat: Zárva

    Vasárnap: Zárva