A legtöbb vízvezetékszerelő már elhagyta az országot, vajon kik maradtak itthon, s miért?

Amikor ügyfeleimnek mesélem a Németországban szerzett szakmai tapasztalataimat, az első kérdésük általában mindig az, hogy miért jöttem haza, hiszen ott sokkal jobban lehet keresni, mint itthon. A válasz igen egyszerű, hiszen én kint sem akartam maradni, csak a híres német precizitásra voltam kíváncsi, illetve az ott megszerezhető összes tapasztalatra, mert próbára akartam tenni az itthon elsajátított tudásomat külföldi környezetben is.

S mivel bárhova is megy ki egy vízvezetékszerelő külföldi munkát vállalni, lehet bármilyen jó szakember, akkor is valamilyen szinten mindig egy bevándorló marad, s a honvágy, illetve az anyaországban maradt ismerősök és családtagok hiánya bizony nem tesz jót semelyik embernek sem, még ha jól meg is fizetik ezért.

Az ott szerzett tapasztalataimat igyekeztem hazajövetelem után is alkalmazni a gyakorlatban, így nem meglepő, ha a sok tanulás és a szakma iránti elhivatottságomnak köszönhetően annyi ajánlásom lett hirtelen, hogy érdemes volt belevágnom 2013-ban egy saját vállalkozásba is, hiszen így tudom a lehető legoptimálisabban beosztani az időmet, így tökéletesen ki tudom kalkulálni, hogy egy héten hány ügyfélhez tudok kimenni.

Külföldi munkáim során azt is megtanultam, hogy bár az elvállalt munkákért fizetett összegek gyakran nagyon kecsegtetőek, mégis inkább nemet mondok időnként, hiszen ha túlvállalom magam, az késésekkel, bizonytalan munkafolyamatokkal, illetve megbízhatatlansággal járna, mely gyökeresen ellentétben van azzal a morállal, melyet munkám során fontosnak tartok.

Így én csak annyi víz- és fűtésszerelési, illetve duguláselhárítási munkálatot vállalok el, melyet határidőre meg is tudok csinálni. Emiatt lehet az, hogy eddigi ügyfeleim mindig a pontosságom, illetve a professzionális hozzáállásom miatt választottak, s választanak most is.

Keressen bizalommal fűtés- és vízszerelési, illetve duguláselhárítási feladatokkal kapcsolatban, hogy biztos kezekben legyen háztartásának gördülékeny működése!

Ujlaky Péter
vízszerelő, fűtésszerelő

Üdvözlöm a honlapomon, Ujlaky Péter vagyok, 33 éves víz- és víz alapú fűtésszerelő, illetve duguláselhárító. Központi fűtés- és vízszerelő szakképesítésemet 2008-ban szereztem, először két évet itthon dolgoztam, majd további tapasztalatok megszerzése céljából egy évet Németországban is töltöttem.

TOVÁBB  

Üzenjen nekem!

Ha vízszereléssel, fűtésszereléssel vagy duguláselhárítással kapcsolatban szeretne segítséget kérni, töltse ki ezt az űrlapot, és rövidesen válaszolni fogok. Várom üzenetét!

    Nyitvatartás

    H-P: 07.00-19.00-ig

    Szombat: Zárva

    Vasárnap: Zárva